Doffer maakt geen indruk, de fotograaf wel!

| Geen reacties

Duiven echtpaarDe duiven zorgen voor nog meer levendigheid rond de boerderij. Deze doffer ziet het natuurlijk wel zitten bij dit ranke duivinnetje. Behalve dat hij zich zo mooi en groot mogelijk maakte, laat hij dat ook duidelijk horen. Helaas, allemaal tevergeefs deze keer, want zij kreeg de fotograaf Fred in het vizier en maakte zich liever op voor een mooie foto. De doffer had het nakijken…… En of zijn avances later toch succes hebben gehad? Dat weten we pas zeker over een paar weken!

Met best al zomerse temperaturen en alle geurende, kleurende en uitdijende gevolgen van dien, is het voorjaar eigenlijk al weer bijna voorbij en verwelkomen we alvast graag de zomer! De jonge konijnen groeiden zeer voorspoedig en zijn intussen al van eigenaar gewisseld, terwijl de kuikens dat laatste lot nog wacht. IMG_0243Met de bijen gaat het minstens zo goed, vertelde de imker onlangs aan een bezoeker. Het bijvoeren is ook niet meer nodig. Zij hebben binnenkort zelfs hun eerste jaarlijkse en grootste feest als binnenkort de lindebomen gaan bloeien!
Niet alleen de bijen werken hard. Verzorgers van de dieren, toezichthouders/beheerders, klussers tezamen met alle tuinvrijwilligers in groente-, bloementuin en fruitallee is te zien dat er hard en met plezier gewerkt wordt. Menige bezoeker beaamt, dat het er allemaal zo prachtig bij staat, oog- en tongstrelend tegelijk! Want er is in korte tijd al heel wat oogst geweest met de eerste en zeer vitaminerijke voorjaarsgroenten, zoals rucola, spinazie, koolraap en raapsteeltjes. Zelfs uit de m2-bakken van de cursisten! IMG_0222De groentebedden zijn intussen vol gezaaid met maïs, sojabonen,  bloem- en andere kool, terwijl de tuinbonen, aardappelen, olijfkomkommer en diverse slasoorten al zeer naar wens groeien. In het kasje staan de warmte-gevoeligere gewassen zoals tomaat, paprika en peper-soorten. Op 8 juni wordt de kruidenspiraal aangelegd, zodat de meeste kruiden uit de tuin naar deze plek kunnen worden overgebracht. Voorbeeld kruidenspiraal

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.