Nazomeren tijdens Burendag 2013

| Geen reacties

Op de stadstuin was het een gezellige drukte, mede dankzij de komst van de Haagse LETS-groep. Burendag met LETS' ruil! op de stadstuin (7)Er was veel informatie te halen, dankzij hun voorstel-, vragen- en antwoordrondje en ook door middel van foto’s, die buiten aan het hek opgehangen waren, die de talloze mogelijkheden van dienstenruil lieten zien.

De groentetuin levert dank zij de hogere temperaturen nog steeds oogst op, zoals de vele soorten kruiden (koriander, maggi, peterselie, salie, selderij, tijm) en groenten zoals aubergine, augurk, bloemkool, maïs, meloen, olijfkomkommertje, palm kool, pepertje, pompoen, prei, rodekool, sla, snijbiet, snijbonen, tomaat, ui, wortel. De bloemen doen nog een laatste groet wanneer de zon hen daartoe uitnodigt.

Kennismakingsmiddag M2bak-tuiniercursus (5)Intussen zit het werk er voor de bijen voor dit jaar op na een geweldige oogst van om en nabij 40 kg honing! Zij krijgen nu hun rust door kunstmatig voedsel, zodat zij de herfst en wintertijd zullen kunnen overleven.

Intussen heeft de herfst officieel zijn intrede gedaan met al veel wind en regen in de afgelopen weken. Gelukkig blijkt dat de zomer zich nog niet laat wegblazen, ook al hebben sommige zonnebloemen door hun zware last zich gewonnen moeten geven. Hun gigantische zadenoogst is in ieder geval wel gered!P1040667v_001-k

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.