Sprookjes doen Park Rusthout weer herleven

| Geen reacties

Het Heempark Rusthout werd zaterdag 10 mei omgetoverd tot een heus sprookjesbos. Een initiatief van Stadstuin Rusthout, Scouting de Damherten en Tennispark Overdam. Een uitgebreid en illustratief videoverslag (>10 min) werd gemaakt en aangeleverd door Henri Rooijmans van Midvliet TV! Zie daarvoor  http://youtu.be/gZCRIjDG3o4 .

In samenwerking met straat toneelgroep ‘De Mums’ uit Den Haag werden de sprookjes tot leven gebracht. Alvorens dit mogelijk was, moesten stagiaires van het NOVUM college die op Stadstuin Rusthout hun maatschappelijke stage liepen, de locaties met dikke werkhandschoenen ontdoen van weelderig tierende brandnetels.

Sprookjesfeest in Park RusthoutZo’n 100 kinderen tot 10 jaar hadden zich opgegeven. 85 kinderen en hun begeleiders lieten zich niet ontmoedigen door het slechte weer en meldden zich bij het clubhuis van Scouting de Damherten. Zij werden ontvangen door de Koning van Rusthout, die het bos was uitgezet door de Boskabouters.De Koning mocht alleen het bos in als de Brugkabouter werd gevonden. In groepjes van 10 tot 15 kinderen ging de Koning op zoek en in alle gevallen werd de Brugkabouter gevonden.

Na een spannende overtocht op de brug bracht de Kabouter de kinderen naar de Mol, waar het vreemd genoeg niet zo prettig rook. Al gauw hadden de kinderen door wat er aan de hand was: er lag een drol op de kop van de mol! Gelukkig waren niet alle kinderen daar vies van, en werd de Mol door enkelen geholpen om van die viezigheid af te komen. Met de Kaboutergids voorop gingen de kinderen vervolgens naar de Prinses, die sliep op een erwt. Bij aankomst zongen de kinderen haar wakker en gingen ze samen op zoek naar die stekende erwt waardoor ze maar niet lekker lag. Nadat deze gevonden was, werden de kinderen door een Kabouter op een ooievaar naar Stadstuin Rusthout gebracht waar zij midden op de wei het Takkenwijf aantroffen. Zij was haar vogel kwijt die na goed zoeken, gewoon op haar hoofd bleek te zitten!

Sprookjesfeest in Park RusthoutHet was een dag vol verrassingen, ook voor de Stadstuin. Zo bracht scheidend wethouder Peter van Ostaijen een bezoek om het initiatief nog eens te prijzen en werd het bestuur van Stadstuin Rusthout verrast door Tilly Zwartepoorte en Ed Klaarhamer, bestuursleden van de Ondernemersvereniging Leidschendam-Voorburg met een prachtige cheque.In een kleine toespraak deelde Tilly Zwartepoorte mede, dat Stadstuin Rusthout dit jaar is uitgeroepen tot het goede doel voor 2014 en zodoende mochten zij een donatie van 1500 euro in ontvangst nemen om hun sprookje verder waar te maken. Uiteraard werd de cheque vol trots en geflankeerd door alle sprookjesfiguren door voorzitter Daniel Waarsenburg in ontvangst genomen.

Sprookjesfeest in Park RusthoutStadstuin Rusthout is een prachtige groene oase in verstedelijkt gebied, waar door tientallen vrijwilligers hard wordt gewerkt om het volledige groene plan te realiseren. En wie weet, wordt het ooit weer een onderdeel van een herboren ‘Heempark Rusthout’. Scouting de Damherten, Tennispark Overdam en Stadstuin Rusthout zijn alvast een beetje begonnen!

Sprookjesfeest in Park Rusthout

*De in dit bericht gepubliceerde foto’s zijn gemaakt door: Ot Douwes

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.