Cavia’s helemaal klaar voor hun eerste wedstrijddag!

| Geen reacties

Behalve het fantastische zomerweer speelt de berichtgeving over onze Zomerweek in de media ons ook al de hele week in de kaart. Vrijdag van de Zomerweek (1)Elke dag komen er nieuwe bezoekers, die vandaag wel heel bijzondere dingen meemaakten. Zo was Willemien aanwezig om een demonstratie ‘wol spinnen’ te geven, waarvoor zij zich verzekerd had van een plekje onder de parasol.

Vrijdag van de Zomerweek (2)De voorrondes van de cavia race gingen vanmiddag van start en morgenmiddag vindt de finale plaats! Onder leiding van Fernando, onze eigen ‘dierenfluisteraar’ worden de cavia’s uitgezocht en in hun startpositie gezet. Er werden enthousiaste aanmoedigingen geuit, maarrrrrrrr…. kan de winnaar nu eindelijk uit het ?-hokje komen, dan kunnen we hem knuffelen.

Ook Klaske’s keukenklasje was vandaag weer in trek!  Er stonden zelf gemaakte sapjes op het menu. Met veel oogst van de stadstuin, gecombineerd met een aantal gekregen producten uit de biologische buurtwinkel werden we verrast op drie verschillende soorten sappen. Vrijdag van de Zomerweek (3)Superlekker, -gezond en eigenlijk best makkelijk met zo’n ‘slow-juicer’, waarmee de demonstratrice toonde haar ‘hart voor voeding’ (en de producten) op de juiste plaats te hebben!

Hart voor de diertjes is er ook volop, gezien de grote belangstelling elke middag voor het knuffeluur, dat alleen van 3 tot 4 is ingesteld, zodat de diertjes de dag verder rust houden.Vrijdag van de Zomerweek (4)

Er was ook bijzonder bezoek vanuit het centrum ‘Schoorwijck’. Een drietal vrijwilligers met rolstoel-behoevenden kwam langs om een kijkje te nemen. De  dames kregen veel aandacht van Liesbeth door middel van een rondleiding, het voeren van de eenden en ook een cursus ‘kippen knuffelen’.

José die samen met Sylvia heel veel aandacht besteedt aan de aankleding op de tuin, versierde vandaag de gezichtjes van de kinderen met vlinders en bloemen.
Ook aan animo voor het boerengolfspel was geen gebrek, zodat we weer terug kunnen kijken op een geslaagde en vrolijke dag!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.