Dag 3: Met Ria over de bomen, Leo over de bijen en een jarige in ons midden!

| Geen reacties

Wel geteld 55 bezoekers vandaag, een topdag! Dat kwam misschien wel door de bijzondere gasten die in ons midden waren.

Eerst kwam Ria, een goede bekende van het park, om te vertellen over de bomen op de tuin.  3e dag Zomerweek (1)Aan één van de gestapelde stronken groeiden twee grote gele paddenstoelen, waarvan Ria wist te vertellen dat deze soort Zwavelzwam heet. 3e dag Zomerweek (3)Hij dankt zijn naam aan de kleur en (gelukkig!) niet aan de geur. En wist je dat het een eetbare paddenstoel is. In Engeland heet deze paddenstoel ‘boskip’ vanwege zijn malse witte ‘vlees’. Voor ons wel leuk om te weten, maar niet om te eten!

Geef ons maar liever gebak! Dat hadden we speciaal in huis gehaald voor een bijzonder jarige, namelijk Piet de Groot, een regelmatige en graag geziene gast in onze tuin, die ons steeds met raad en daad ter zijde staat.3e dag Zomerweek (6)

Ook Leo, de imker had over belangstelling voor zijn bijen en kasten niet te klagen. Wist je dat er  jaarlijks zo’n 40 kg honing uit deze bijenkasten wordt gehaald? En dat je deze in potjes op de tuin kunt kopen (zolang de voorraad strekt).

Last but not least,  hebben de kinderen natuurlijk ook volop plezier gehad met het boerengolf, het knuffelvee en de tractors, die soms niet voor- of achteruit konden, omdat ze in de file stonden!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.