Duurzame Dinsdag

| Geen reacties

duurzaam
De stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg organiseerde vandaag samen met diverse “duurzame” organisaties een informatiemarkt in Stadstuin Rusthout.

Duurzaam is als er evenwicht is tussen wat economisch,ecologisch en sociaal vereist is.
Het moge duidelijk zijn dat het bevorderen van duurzaamheid een proces van lange adem en kleine stappen is
Vandaag werd daar door een aantal organisaties d.m.v informatiemarkt een bijdrage aan geleverd.
Informatie-stands mbt zonnepanelen, een ‘Groen Schoolplein’, gezamenlijke composteerbakken, natuurvriendelijk tuinieren, buurtinitiatieven en meer waren aanwezig.

Stadstuin Rusthout is een omgeving waar duurzaamheid in al zijn facetten is terug te vinden en is als zodanig bij uitstek geschikt  voor het faciliteren van deze informatiemarkt.

Al met al een mooi initiatief en interessant voor zowel onze reguliere bezoekers als voor bezoekers die speciaal op de diverse informatie-stands afkwamen

144110705679501441107041684014411070258150

 

 

 

 

 

Voorzitter Johan van Workum van stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg heeft in Stadstuin Rusthout verder nog de bespaarbox uitgereikt aan wethouder Floor Kist.

In de ‘bespaarbox’, een initiatief van stichting Duurzaam, zit bijvoorbeeld folie voor achter de radiatoren, bespaardopjes voor in de douchekop, een setje energiezuinige lampen, en allerlei informatie om een duurzamer huis en een duurzamere huishouding te krijgen.

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg heeft aan wethouder Floor Kist gevraagd te gaan praten met de grote woningcorporaties in de gemeente, WoonInvest en Vidomes, hoe de knelpunten rond de plaatsing van zonnepanelen op huurwoningen kunnen worden aangepakt. “Ook huurders moeten kunnen profiteren van zonnepanelen, muurisolatie en al het beleid van gemeente en regering om de woning energiezuiniger te maken”, aldus stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg

Kist vertelde dat hij al een afspraak met de corporaties had gemaakt. Stichting Duurzaam is bezig met afspraken met gemeente, WoonInvest en Vidomes. Er ligt nu het plan om 500 bespaarboxen te maken. Gemeente en woningcorporaties verdelen de kosten. Huurders die een bespaarbox willen, kunnen die straks via hun bewonerscommissies krijgen.

 

bespaarbox

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.