Stadstuin Rusthout doet op 17 en 18 januari mee aan de Nationale Tuinvogeltelling*

| Geen reacties

PimpelmeesOok Stadstuin Rusthout draagt graag haar steentje bij aan de Nationale Tuinvogeltelling, die dit jaar van 12 – 23 januari met speciale aandacht voor scholen en kinderboerderijen gehouden wordt. Iedereen, jong en oud wordt van harte uitgenodigd om mee te doen, of dat nu in eigen tuin, vanaf een balkon en/of op de Stadstuin is!

OK, jullie mogen er best bij zijn, maar spelen nu eens een keer niet de hoofdrol! (foto Ot Douwes)

OK, jullie krijgen heus wel aandacht, maar spelen nu eens een keer niet de hoofdrol! (foto Ot Douwes)

Op beide dagen liggen er in de boerderij formulieren klaar waarop je kunt invullen hoeveel vogels en van welke soort je er in een half uur kunt tellen. Kun je dit niet alleen dan kunnen papa, mama, opa, oma en/of de vrijwilligers van de Stadstuin je natuurlijk helpen. Er liggen ook mooie vogel kleurplaten klaar en er is limonade en warme chocolademelk (tegen kleine vergoeding) verkrijgbaar.

* De Nationale Tuinvogeltelling is een initiatief van Vogelbescherming Nederland i.s.m. Sovon Vogelonderzoek en Kinderboerderijen Actief. Voor meer informatie zie: www.tuinvogeltelling.nl . De geadviseerde telregels hebben we er gemakshalve uitgelicht:

    1. Tel op 17 of 18 januari 2015 een half uur de vogels in uw tuin. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee.
    2. Tel het hoogste aantal vogels van een soort die u tegelijkertijd in uw tuin ziet. Tel deze aantallen niet bij elkaar op, dan loopt u het risico een vogel dubbel te tellen.*
    3. Geef uw telling door via de app Tuinvogels of via deze website. U kunt uw telling tot uiterlijk maandag 19 januari 12.00 uur doorgeven.

* Tip: zitten er veel vogels tegelijk op de voederplank of silo? Maak een foto met uw smartphone en u kunt na uw half uurtje tellen rustig controleren hoeveel vogels u zag.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.