Stadstuin Rusthout organiseert ‘Zomerweek’ van maandag 19 augustus t/m zondag 25 augustus

| Geen reacties

Wethouder Peter van Ostaijen zal  op maandag 19 augustus om 13.00 uur in de stadstuin (locatie: Noordsingel 3,  tegenover winkelcentrum Leidschenhage) in het kader van de ‘Zomerweek’ het startsein geven voor tal van activiteiten voor  kinderen en hun (groot-)ouders en/of begeleiders.

Voorbereid wordt o.a.:  Boerengolf, cavia-race, diverse voordrachten (bijv. over bijen, het ‘Lets’ systeem (ruilmiddel zonder geld), gezonde voeding, vertonen van informatieve ‘groene’ films voor kinderen en volwassenen, een minituintje maken voor thuis in bijv. een petfles, een muziekfestival voor kinderen (neem je eigen muziekinstrument mee!), buiten- en binnenspelletjes, speurtocht door de tuin, voorleessessies en een ritje op een pony rond de tuin.

Al deze activiteiten zullen de gehele week plaatsvinden tussen 13.00 uur en 16.00 uur, terwijl de tuin voor het publiek geopend zal zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Gedurende deze dagen zullen er vrijwilligers aanwezig zijn die vanuit  hun eigen specialisme hun medewerking verlenen of desgevraagd vertellen over wat er allemaal te doen, te zien en/of in ontwikkeling is, zoals de groenten-, kruiden- en bloembedden, bonenmolen, bijen in hun kasten, kippen in hun ‘traktor’, kweekkas, natuurspeeltuin, het zgn. M2-tuinieren, labyrint, ‘knuffel’- kleinvee (geiten, cavia’s, konijnen, kippen), en nog veel meer andere plannen.

Voor het volledige programma zie de website : www.stadstuinrusthout.nl, onder het kopje ‘Zomer Activiteiten 2013’.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.