Tweede dag Zzzzzzzomerweek zzzzzzzzoemde het weer van bedrijvigheid

| Geen reacties

2e dag Zomerweek Stadstuin (2)

Met het bezoek van de Vlietkinderen startte de middag extra vrolijk met al deze bezige bijtjes in het blauw! Vooral het boerengolf spelletje bleek voor de kleine mannen een enorme uitdaging en door hun enthousiasme werden toch ook de meisjes aangestoken. Immers, had je de 20-holes helemaal gemaakt, dan wachtte er een cadeautje uit de grabbelton bij Mevrouw José. 2e dag Zomerweek Stadstuin (14)

Het knuffelhoekje, onder leiding van Fernando, werd ook druk bezocht. 2e dag Zomerweek Stadstuin (47)

Ook kwam vanmiddag (en morgenmiddag!) Leo de imker, speciaal om te vertellen over hoe hij met de bijen, die achter in de tuin wonen, samenwerkt. Veel nieuwe weetjes te horen gekregen. 2e dag Zomerweek Stadstuin (25)

Wist je bijvoorbeeld dat de bijen het opmerkelijk goed doen in de stad? Dat komt vooral omdat er daar geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en ook door de diversiteit in de teelt van heel veel soorten bloemen en bloesems in tuinen en parken, die vanaf de lente tot september voor hun voedsel kunnen zorgen. Terwijl wij aandachtig luisterden, vloog juist een ooievaar in grote cirkels boven de stadstuin. Zou hij of zij ook een nestplek in deze fijne stadstuin zoeken?

Ook de andere activiteiten, die zowel binnen als buiten plaats vonden, konden zich verheugen op voldoende belangstelling. Zo kon je luisteren naar Corina over het fenomeen ‘Lets’, waarbij je in plaats van euro’s met je talenten betaalt of ruilen kan voor de talenten van iemand anders. Bijvoorbeeld, jij kan goed broeken verstellen, terwijl de ander je helpt met je administratie.

2e dag Zomerweek Stadstuin (8)

Twee ‘kuikentjes’ oog in oog met elkaar… hoe lief is dit?!

 

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.