Voorbereidingen voor de nieuwe geitenstal…..

| Geen reacties

CIMG1129Met groot materieel is vandaag door 3 hoveniers van firma Van der Spek (Benthuizen) de 20 m hoge boom achter de boerderij gekapt, omdat daar de nieuwe geitenstal zal komen. Goed nieuws, want dan hebben de geiten straks hun eigen winterverblijf in plaats van in de boerderij, maar ook best  jammer dat deze mooie en gezonde berk moest ‘sneuvelen’,  temeer daar deze de enige in zijn soort was op het erf van de stadstuin. Op de foto leggen de mannen de laatste hand aan het herstel van het hek dat voor deze grote klus tijdelijk verwijderd moest worden.

Iewiewaaiweg....berk! (foto Alex)

Iewiewaaiweg….berk! (foto Alex)

Nadat ook de  stronk zal zijn weg gefreesd, zal de riolering kunnen worden aangesloten en de betonvloer worden gestort. De geiten hadden het vast al in de gaten, want ze stonden zo verschrikkelijk te blèèèèren! Toch nog effe geduld, dames, er is immers nog heel wat werk te verrichten voordat jullie parmantig en onwetend hiervan jullie nieuwe onderkomen zullen kunnen betreden!

Met dank aan de deelnemers die afgelopen weekend op de stadstuin  hebben meegedaan aan de Nationale Vogeltelling, blijkt dat door ruim 41.000 mensen in 35.000 tuinen is geteld en dat  de huismus net als vorig jaar op nummer 1 staat. Het gaat weer beter dus met de huismus! Voor meer nieuws, zie http://www.vogelbescherming.nl/tuinvogel/actueel/tuinvogeltelling

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.