Succesvolle vrijwilligersavond met veel informatieuitwisseling en droomsessie

| Geen reacties

Vrijdagavond 11 oktober: Eindelijk is het zover: Onze eerste vrijwilligersbijeenkomst vindt plaats! De regen blijkt gelukkig geen spelbreker voor  de ca. 20 vrijwilligers die zich hebben aangemeld om te komen luisteren, kijken en participeren.   Vrijwilligersbijeenkomst (4)Voorzitter Daniël opent de avond met een hartelijk welkomstwoord aan allen, en na binnenkomst aan Rachelle Eerhart, die ons tijdens het tweede gedeelte van de avond gaat begeleiden bij een ‘droomsessie’.

Na het min of meer officiële gedeelte, waarbij elk van de bestuursleden informatie geeft over haar/zijn portefeuille, volgt een tussenstop met thee of koffie en het heerlijke gebak dat door Klaske bereid is, o.a. met de (reuzen-)pompoen uit de tuin. Vrijwilligersbijeenkomst (5)Daarna krijgt Rachelle het woord en na een korte inleiding neemt zij ons mee in haar inspirerende spel van de ‘droomsessie’. Het hoofdthema is: ‘Hoe zie jij de tuin over 5 jaar’? Het spel bestaat vervolgens uit vier rondes: Ronde 1: Iedereen schrijft haar/zijn dromen/wensen (elk apart) op één vel, welke na ontvangst per onderwerp  gerubriceerd en vervolgens bij elkaar aan de ‘wenswaslijn’ bevestigd worden; ronde 2: De uitgeschreven of getekende dromen/wensen worden besproken; ronde 3: Allen krijgen een stickervel met 5 stickers en lopen langs de ‘wenswaslijn’ om hun voorkeur dmv een sticker kenbaar te maken; ronde 4: Gezamenlijke evaluatie onder leiding van Rachelle. Het effect van het ‘stickeren’ gaf duidelijk aan welke dromen en wensen de meeste stemmen kregen. Vrijwilligersbijeenkomst (17)Wat opviel was dat er veel dezelfde dromen/wensen zijn voor de stadstuin. Wélke dat worden? Daar gaan we ons met elkaar de komende maanden over beraden. De sfeervolle avond werd  afgesloten met een door het bestuur aangeboden borrel. Petje af voor de organisatie!

Daniël heeft op uitnodiging bij TEDx een presentatie gegeven over onze stadstuin

TED (Technology, Entertainment, Design) is een jaarlijkse bijeenkomst waarin sprekers in een korte tijdsspanne ‘de presentatie van hun leven’ geven. In het Veur theater aan de Damlaan is gesproken over het onderwerp ‘burgerkracht’. De hele presentatie is te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=jgFHmTa3dxI.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.