Wethouder opent Zomerweek met ‘hole in one’!

| Geen reacties

Terwijl in de ochtend de regen en bewolking nog eventjes anders deden vrezen, lieten zowel de zon als Wethouder Peter van Ostaijen zich ruim op tijd van hun beste kant zien.

2013-08-19 Rusthout Zomerweek #01Na een korte rondleiding en uitleg door onze voorzitter volgde een toespraak door de wethouder aan het adres van donateurs en vrijwilligers over het bereikte resultaat, waarin veel lovende woorden, zowel gesproken als later opgeschreven in het speciale ‘quotes’ schriftje ‘Happy’! Daarna gaf de wethouder met het spelletje ‘boerengolf’ samen met de 3-jarige Babette, onder goedkeurend oog van onze voorzitter en op de gevoelige plaat vastgelegd door de aanwezige pers, het startsein voor onze Zomerweek.

Eén van de activiteiten die ook op vanmiddag geprogrammeerd stond was het maken van een minituintje.

Deze 4 mini-tuinierstertjes versierden eerst een mini-bloempotje, vulden deze daarna zorgvuldig met aarde en tot 2013-08-19 Rusthout Zomerweek #09slot duwden zij heel voorzichtig mini-mini zaadjes (radijs) een heel klein beetje in de aarde. “Mag ik er nog eentje maken voor m’n zusje?’ Zo leuk was het! En daarna het potje mee naar huis op een plekje in de zon. Wel even geduld hebben, want het duurt wel een paar daagjes tot de eerste piepkleine blaadjes komen. En als de blaadjes heel groot zijn geworden, zie je ook de rode bolletjes radijs boven de grond komen. Dan kun je ze één voor één uit de grond trekken, elke dag een paar. En dan lekker, als ze schoon gewassen zijn op een boterhammetje of bij de sla opsmikkelen. Dus iedere dag eventjes kijken wat voor spannends er is gebeurd. Niet vergeten om elke twee dagen (voorzichtig) een beetje water te geven, maar dat is jullie vast en zeker ook door ‘Juf’ Margriet verteld! Dag lieve mini-tuinvriendinnetjes, komen jullie nog eens terug? Het was heel gezellig en vrolijk met jullie!

De foto’s van Bureau Ot Douwes illustreren zeer sprekend de trots en het plezier dat van alles en iedereen afspat! En de fotograaf komt nog graag een keertje terug deze week.

2013-08-19 Rusthout Zomerweek #05

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.