Zaterdag 18 juli: samentuindag

| Geen reacties

Tussen 11.00 en 16.00 uur hoopt het tuinteam van Stadstuin Rusthout op versterking bij het verzorgen van de tuin.

Juli is voor velen een vakantiemaand. De tuin gaat echter nooit op vakantie, die blijft ook dit jaar weer gewoon thuis. En wie zorgt er voor deze prachtige thuisblijver, voor de groenten, het fruit en de bloemen? Een relatief klein team van enthousiaste tuinmensen kan in deze tijden van groei en bloei de woeste weelde bijna niet aan.

Daabloemen  1rom doen zij graag een beroep op vrijwilligers, donateurs en bezoekers van de Stadstuin om daarbij een handje mee te helpen. Zo zullen de boomspiegels van de fruitbomen van onkruid worden bevrijd, willen we het steeds weer terugkerende onkruid tussen de soms nog prille nieuwe planten in de zo mooi aangelegde bloementuin te lijf en zal ook ons “pompoenenveld” – op de plek waar de kas later dit jaar komt – ontdaan worden van ongeplande en ongewenste planten.

En al doende waan je je evengoed op vakantie: ons beekje waar je een dam in kunt bouwen doet denken aan de Dordogne, met geluiden van zoemende bijen bij het geurige rozenprieel en snaterende eenden op de achtergrond. Het weelderige gras of de picknickbanken nodigen uit tot een – na gedane arbeid  welverdiende – “déjeuner sur l’herbe” (picknick), waarbij wij voor de koffie, thee en limonade zullen zorgen.

Kortom: van harte welkom om te komen genieten en ons tegelijkertijd te helpen. Wij zijn er van 11:00 tot 16:00 uur, maar je bent ook een deel van die tijd welkom. Tuingereedschap en handschoenen zijn aanwezig.

Mocht je wel eens willen helpen tuinieren, maar kun je niet op de samentuindag komen, geef dan graag je gegevens door aan: info@stadstuinrusthout.nl

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.