Zaterdag 25 maart 2017 opening kas

| Geen reacties

Eindelijk was het zover: de kas van Stadstuin Rusthout werd feestelijk geopend,  met iedereen die de aanschaf en de bouw mede mogelijk heeft gemaakt. Een stralende zon begeleidde het feestelijke geheel.

Al in het najaar van 2014 gaf Stadstuin Rusthout “aandelen” uit om de kas te kunnen betalen. Maar voordat de kas er stond, bleek nog veel meer nodig: meer geld voor o.a. het veiligheidsglas, meer deskundigheid en tijd van (ex-) kassenbouwers om hem in elkaar te zetten en meer helpende handen. Dankzij de belangeloze inzet van velen is het gelukt! Nu staat er een prachtige kas, waar binnenkort met de teelt van o.a. komkommers en tomaten wordt begonnen en waar enkele druivensoorten al een plek hebben gevonden.

Twee  mensen met een bijzondere betekenis voor Stadstuin Rusthout verrichtten de openingshandeling: Wim Jansen, oud-bestuurslid en vrijwilliger van Rusthout van het eerste uur, en Piet de Groot, sponsor van het eerste uur en tuinmens in hart en nieren. Zij knipten samen het lint door en hielpen de eerste plant, een granaatappel, aan zijn nieuwe standplaats in de kas.

De aanwezige “aandeelhouders” waren hiervan getuige en ontvingen na de opening een tasje met leuke en gezonde (tuin)producten, mede gesponsord door  Ekoplaza. Eerder die middag was er koffie  of thee met bijzondere taart . Eén prachtige taart werd geschonken door bakker Van Maanen aan de familie Korstee, die besloot de taart aan de Stadstuin te doneren! De andere taarten waren gemaakt door vrijwilligster Pat, die aantoonde niet voor niets aan de voorrondes van Heel Holland Bakt te hebben meegedaan.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.