Fête de la nature

| Geen reacties

Zondag 21 mei  “Picknicken in de groene Stadstuin” vanaf 16.30-20.30 uur
Kleedjes op het gras, op picknickbanken, naast bloeiende bloemen waar bijen zoemen en vlinders fladderen, manden gevuld met heerlijk eten, spelende kinderen in de zon, ontspannen met elkaar kletsende buurtgenoten, bezoekers en vrijwilligers in onze rustgevende groene Stadstuin én elkaars eten delen: zo ongeveer hopen we dat het eruit gaat zien!

Fête de la Nature (www.fetedelanature.nl ) is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Samen de natuur beleven is het motto en tijdens Fête de la Nature kan iedereen een evenement organiseren.  Vorig jaar vonden er onder de vlag van Fête de la Nature in heel Nederland 321 feestelijke, groene evenementen plaats. Dit jaar wil Stadstuin Rusthout meedoen, door in onze groene parel deze groene picknick te organiseren.

En eigenlijk hopen we dat we zo weinig mogelijk hoeven te organiseren, zodat ook wij vrijwilligers ons onder de bezoekers kunnen mengen.
Iedereen die komt neemt zelf eten mee, zoveel porties als het gezelschap personen telt. En liefst eten dat past in deze ecologische, groene omgeving. Misschien wilt u zich uitleven in duurzame hapjes? Maar u heeft de vrijheid om naar eigen inzicht en smaak uw eten te kiezen. En dan is het leuk om eens bij de buren te kijken wat zij hebben meegenomen en van elkaar te proeven….
Bestek, bekers, borden, servetten, vuilniszak enz. en picknickkleedjes graag ook zelf meenemen.
(NB BBQ is geen optie)

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van tuin en gebouw wordt op prijs gesteld, daarvoor staat een potje klaar. Daarnaast zijn bij Stadstuin Rusthout biologische sapjes, flesjes water, limonade en ijsjes te koop, op die manier sponsort u de Stadstuin ook weer een beetje. Er is geen alcoholische drank verkrijgbaar. Indien u dat wilt, mag u voor deze speciale gelegenheid zelf bier of wijn meenemen.

Wij vinden het leuk om ongeveer te weten hoeveel mensen meedoen, dus graag uw deelname via Facebook of info@stadstuinrusthout.nl aankondigen.
NB: Voor een picknick is natuurlijk wel een béétje mooi weer nodig. Picknicken bij regen in de donkere boerderij lijkt ons geen alternatief. Dus als slecht weer wordt voorspeld, stellen we de picknick uit. We beslissen dat uiterlijk vrijdag 19 mei ’s avonds. Volg de berichten op Facebook en onze website!

 

 

 

 

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.