Groei & Bloei opent op zaterdag 12 juni van 13.00 – 16.30 uur de Nationale Tuinweek in de Stadstuin

| Geen reacties

Groei & Bloei opent de Nationale Tuinweek met de actie ‘Tegel Eruit Plant Erin’ en daagt tuinbezitters uit om daaraan mee te doen.
In een stenen tuin kan hemelwater onvoldoende in de aarde worden opgenomen en verdwijnt het via het riool. Met als gevolg een verlaging van het grondwaterpeil, wat slecht is voor de beplanting. Bij felle regenbuien wordt de wateropvang overbelast. Bij heet weer is er onvoldoende water om te verdampen en vindt er geen afkoeling plaats. Daardoor kan hittestress ontstaan en kunnen planten uiteindelijk dood gaan. Hier en daar een tegel uit de bestrating vervangen voor een paar planten helpt deze problemen te verminderen.
Doe mee met de actie!
Lever een stoeptegel uit jouw tuin in, dan krijg je van ons een mooie plant. Let op: maximaal 1 tegel/steen per persoon. Deelname is gratis. Uiteraard houden wij rekening met de coronamaatregelen.
De actie ‘Tegel Eruit Plant Erin’ is een gezamenlijke actie van Groei & Bloei en de vrienden van Stadstuin Rusthout en wordt van harte ondersteund door de gemeente Leidschendam- Voorburg en Operatie Steenbreek.
Plantjesdag
Op dezelfde dag organiseert Groei & Bloei in samenwerking met de Vrienden van Rusthout een Plantjesdag voor kinderen en volwassenen.
Groei & Bloei zorgt voor plantpotjes, potgrond en een partij kruidenplanten.
Je mag zelf een paar kruidenplantjes uitzoeken en in een potje planten. Door deze plantjes thuis goed te verzorgen zullen ze binnen enkele maanden opgroeien tot volgroeide exemplaren, waarvan je kunt oogsten en de maaltijden heerlijk mee op smaak kan brengen of een gezond kopje thee kan zetten.
Tip: neem een tasje mee om de plantjes te vervoeren.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.