Groente fermenteren kun je leren!

| Geen reacties

Klaske Montizaan van Hart voor Voeding (en ook vrijwilligster bij de Stadstuin) geeft weer een aantal kookworkshops in het Tuinhuis van Stadstuin Rusthout.
De eerste is al vrijdag 22 oktober a.s. van 19.15- 21.30 uur, dus schrijf snel in!
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor 22 oktober a.s.. Snelle beslissers krijgen een weckpot cadeau!Lekker lang genieten van groente (al dan niet uit je eigen tuin) op een ecologische en gezonde manier? Creatieve groente fermenten samenstellen naar eigen smaak? Daar gaat deze workshop over!
Bekendste gefermenteerde groente is zuurkool. Zelf zuurkool maken is al heel leuk, maar nog leuker is het om zuurkool naar eigen smaak te kruiden, of fruit en/of groenten toe te voegen waar jij van houdt.
Tegenwoordig is ook bekend en “hip” Kimchi, een traditioneel Koreaans gerecht.
Maar wat dacht je van rode bieten pickle met dille, zuurkool van prei en wortel?

In de workshop krijg je eerst de belangrijkste theorie en dan ga je zelf snijden, raspen, kneden en pekelen met de aanwezige groenten en neem je twee gevulde potten mee naar huis.
Na deze workshop kun je thuis zelf aan de slag op een makkelijke en veilige manier.

Kosten 22,50 euro, je krijgt een betaalverzoek na aanmelding

Opgeven via klaske@hartvoorvoeding.nl

De volgende duurzame kookworkshops zijn op vrijdag 5 en 19 november. Zie www.hartvoorvoeding.nl  



Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.