In Memoriam: Piet de Groot

| Geen reacties

Afgelopen vrijdag stierf een belangrijke supporter van het eerste uur.
Piet de Groot heeft Stadstuin Rusthout vanaf de opening op 1 april 2013 voorzien van plantjes. Voor eigen gebruik en/of voor de verkoop. Belangeloos maar met 1 wens, wij moesten ervoor zorgen dat het de mooiste Stadstuin zou worden van de wijde omgeving.
Niet alleen bloemen, groenten, voer en dieren maar ook bloembollen kwamen bij Piet vandaan. Wij genieten ieder jaar weer als de narcissen in bloei staan en je op het pad langs die gele zonnetjes naar achter in de tuin loopt.
Piet, een sterke man, een blije man en een zeer tevreden mens.
En een prachtman!
Het allermooiste voorbeeld hiervan is van een paar jaar geleden.
Alex was op vakantie en er waren verschillende pijltjes (jonge eendjes) ontsnapt uit de eendenkooi. Moeder eend riep haar jongen, maar zij konden niet naar moeder en moeder niet naar haar jongen. Op aanraden van Alex heb ik toen Piet gebeld. En die kwam al snel aangetuft, haalde een vangnet uit de schuur en stapte met kleren en laarzen aan in het water om de pijltjes te vangen. De klus was snel geklaard en daar ging hij weer. Drijfnat stapte hij in zijn auto! Dit beeld vergeet ik echt nooit meer.

Stadstuin Rusthout heeft een groot deel van zijn eerste succes te danken aan alle sponsoring van Piet en zijn Life & Garden. Hij kwam dan ook graag op de Stadstuin en wij genoten van zijn verhalen, want vertellen kon hij als de beste.
De laatste officiële daad van Piet was de opening van de kas (25.03.2017) die hij samen met Wim verrichtte. Daarna nam zijn gezondheid zienderogen af en na het overlijden van zijn Lenie hoefde het van Piet niet meer.
Wij zullen hem met veel plezier blijven herinneren, lachen naar zijn bloemen en wij gunnen hem ook dat hij weer bij zijn Lenie kan zijn.
Liesbeth Starrenburg
Voorzitter Stichting Vrienden van Rusthout

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.