Fermenteren is hip, fermenteren is ecologisch, gezond en lekker en je hoeft je echt niet te
beperken tot zuurkool (hoewel ook erg lekker). Door groenten en smaakmakers te
combineren, creëer je je eigen unieke fermenten in elk seizoen. Onze vrijwilligster Klaske
Montizaan, tevens docent voor Velt, laat zien hoe. Velt is de Vereniging voor ecologisch
leven en tuinieren (zie velt.nu voor meer info).
Na de theorie – die je in staat stelt thuis verder te experimenteren- ga je in deze workshop
zelf aan de slag met groenten van het seizoen. Denk aan een pickle van radijsjes of een
snelle fermentatie van de eerste groene lenteblaadjes. Van tevoren krijg je informatie over
wat je zelf moet meenemen. En na afloop neem je potten met je eigen unieke fermenten
mee naar huis, hoe leuk is dat! Natuurlijk kun je ook proeven van andere
groentefermentaties uit de voorraadkast van Klaske.
Stadstuin Rusthout organiseert deze workshop i.s.m. Velt.
Aanmelden via info.denhaag@velt.nu tot uiterlijk 18 maart o.v.v. je naam en Fermenteren
kun je leren voorjaarsgroente.
Datum: vrijdag 25 maart van 19.30-21.30 uur
Kosten: € 15 voor Velt-leden en vrijwilligers van Stadstuin Rusthout; € 20 voor niet-leden
Kookworkshop groente fermenteren 25 maart
28 februari 2022 | Geen reacties