Data: donderdagavonden 17 oktober, 7 november en 28 november.
Tijd: van 17.30-20.00 uur.
Wat is een duurzame kookstijl? En hoe kun je hiermee minstens zo lekker eten? Ga deze uitdaging aan en doe mee met één of meer kookworkshops in de keuken van het nieuwe Tuinhuis van Stadstuin Rusthout. De kookworkshops geven je inspiratie voor een manier van koken waarbij je lekker en gezond eet en minder het milieu belast. Laagdrempelig – je hoeft echt geen topkok te zijn. Praktisch want je gaat zelf aan de slag in de keuken. En daarmee leerzaam en gezellig. Je maakt én eet samen een aantal gerechten en zo krijg je ook wat theorie over duurzaam koken. Dit doe je in een groep van 8 tot 10 personen. De recepten gaan mee naar huis.
Klaske Montizaan van Hart voor Voeding – van grond tot mond, geeft deze workshops.
Kosten: 12,50 euro per persoon per workshop. Dit kennismakingsbedrag is mede mogelijk gemaakt door Vlietwensen.
Thema’s:
17 oktober: koken met seizoensgroenten. In dit geval typische herfstgroenten, bijvoorbeeld pompoen en Nieuw-Zeelandse spinazie. Nieuwe en vertrouwde smaken, groenten die je soms liever laat liggen omdat je er geen raad mee weet, net even andere recepten. De groente komt zo mogelijk uit de moestuin van de Stadstuin.
7 November: een vegetarisch menu samenstellen, lekker en verantwoord.
28 November: een volledig plantaardig menu samenstellen, met ideeën voor de feestelijke decemberdagen.
Opgeven via: klaske@hartvoorvoeding.nlof 06-22845301 (bij voorkeur sms of Whatsapp). Zie ook www.hartvoorvoeding.nl
Kookworkshops bij Stadstuin Rusthout
2 oktober 2019 | Geen reacties