Laatste keer dit seizoen Maria Bernadetteschool

| Geen reacties

Woensdag 31 oktober kwamen de kinderen van groep 7 van de Maria Bernadette school voor de laatste keer dit moestuinseizoen. Al 4 seizoenen lang komt er een groep van deze school met veel plezier, én succes, hun vierkante meter bakken verzorgen. Van de eerste zaaisels in het voorjaar tot aan de laatste oogst en het opruimen in het najaar. Gaandeweg leren ze zo heel wat over hoe groenten groeien (en hoe ze smaken) en ook over zaken als compost maken en het leven van bijen.

Het seizoen is afgesloten met een traktatie van wortelcake en toastjes met smeerkaas waarop eigen geoogste tuin- of sterrenkers. De kinderen bedankten de begeleidende vrijwilligers van de Stadstuin, Ingrid en Klaske, hartelijk voor hun inzet en verwenden de dames met een sfeervol cadeau.
We hopen de goede samenwerking volgend jaar weer met een nieuwe groep voort te zetten!

 

 

 

 

 

Gelukkig viel er de laatste keer nog van alles te oogsten, o.a. veel olijfkomkommers! Wat? Ja, de olijfkomkommer, officieel Cyclanthera pedata, met ook namen als Mexicaanse augurk, achocha, wild cucumber en Inka-Gurke. Afkomstig uit de Andes. Vorige jaren snoepten de kinderen al van deze mini-komkommerachtigen die langs het hek groeiden, nu bleken ze ook een succes in de eigen bak! En laten ze nou ook nog eens heel gezond zijn! Omdat de planten ook begin november nog doorgroeien en oogst geven, staan ze nog in de bakken van de kinderen. Proeft u er ook eens eentje!

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.