NIEUW: elke vrijdagmiddag van 15.00-16.00 uur groente-uurtje!

| Geen reacties

U moet de groenten van de Stadstuin hebben!
U kent nog wel die reclame van een bekend conservenmerk waarvan u de groenten moet hebben, via Martine Bijl? Wist u dat u ook de groenten van Stadstuin Rusthout kunt “hebben”?
U heeft ze ongetwijfeld al zien groeien bij uw bezoek aan de Stadstuin.
We gaan ze de komende tijd wat meer onder uw aandacht brengen. Omdat ze het waard zijn! Zo is er elke vrijdagmiddag van 15.00-16.00 uur een groente-uurtje, waarbij een tuinvrijwilliger met of voor u groente oogst en u informatie geeft.
Komende vrijdag staan de nieuwe Aardappels ‘Carolus’ centraal.Ze zitten nu nog in de grond, maar vrijwilliger Jac gaat ze deze week rooien, zoals dat heet. Carolus is een nieuw ras, dat resistent is tegen Phytophthora, de gevreesde aardappelziekte, in het loof en in de knol. Carolus is een middenvroeg ras en rond ovaal van vorm. Het is een vrij kruimige aardappel met een gele vleeskleur
Wij verbouwen in onze moestuin en kas de groenten met meer dan één reden: we willen bezoekers, en zeker ook de jonge bezoekertjes, graag laten zien waar hun eten vandaan komt. En dat we dat doen op biologische wijze, de tuinvrijwilligers lichten dat graag toe. Leerzaam dus.
Maar uiteindelijk is het ook de bedoeling dat de groenten worden opgegeten: ze mogen – op het goede moment, te bepalen door de tuinmensen – worden geoogst, samen met een vrijwilliger van de Stadstuin. En tegen betaling van een bijdrage voor de Stadstuin, kunt u ze mee nemen. U begrijpt, de voorraad is beperkt, dus wie het eerst komt…
Op de Stadstuin is een Groenteboek aanwezig waarin informatie staat over de groenten en suggesties voor bereiding

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.