Peter van Ostaijen bezocht Stadstuin Rusthout

| Geen reacties

Op vrijdagmorgen 26 juli bezocht oud wethouder Peter van Ostaijen de Stadstuin. Hij was in 2013 als wethouder mede verantwoordelijk voor het ontstaan van de Stadstuin. Doel van het bezoek was nog eens bijpraten. Vakantietijd is daar geschikt voor. Liesbeth Starrenburg, voorzitter van het bestuur van de Stadstuin  zorgde voor een rondleiding op de snikhete ochtend. Ook Wim Jansen, mede oprichter en eerste voorzitter van de Stadstuin, was aanwezig. Deze Stadstuin is uitgegroeid tot een oase van rust en groen. Zonder het werk van circa 50 vrijwilligers was dit zeer geslaagde publieksinitiatief uit 2013 niet mogelijk geweest, aldus oud wethouder Van Ostaijen.  

Aangenaam verrast. 
Wat het eerst opvalt bij binnenkomst in de Stadstuin is het nieuwe Stadstuin gebouw. Een multifunctioneel gebouw dat zich voor allerlei activiteiten leent. Het moet overigens nog formeel geopend worden op 30 augustus a.s.  Tijdens de rondleiding in de Stadstuin komen er steeds weer verrassingen tevoorschijn. Enorm veel soorten bloemen, planten en vergeten groenten. Je kijkt je ogen uit !. Deze diversiteit zorgt niet alleen voor een zee aan kleuren, maar draagt er ook toe bij dat luis en plantenziekten geen kans krijgen. Bijen hebben er volop ruimte om hun honing te verzamelen. Prachtige bomen zorgen voor lommerrijke schaduw en natuurlijk voor appels, peren en pruimen. 

Educatief project.  
De stadstuin heeft een enorme educatieve waarde. Zo hebben de leerlingen van de lagere school Maria Bernadette er hun groentetuintjes. Die staan er fleurig bij. Er zijn kippen, duiven, konijnen, geitjes en cavia’s. Deze worden door een vaste groep vrijwilligers verzorgd. Dagelijks genieten tientallen kinderen en hun ouders er van om op speelse manier kennis van de natuur te vergaren.  

Vrijwilligers gevraagd ! 
De Stadstuin heeft constant behoefte aan nieuwe vrijwilligers. In totaal zijn er nu zo’ n 50 vrijwilligers. Werk is er genoeg. Daarom herhaalde voorzitter Liesbeth Starrenburg nog maar eens dat er altijd nieuwe vrijwilligers nodig zijn. Wie biedt zich aan? Contact opnemen via: Info@stadstuinrusthout.nl . Van Ostaijen sloot zijn bezoek af met iedereen nog eens te bedanken voor de grote inzet voor deze prachtige stadstuin. ‘Van dit soort publieksinitiatieven hebben we er meer nodig in Leidschendam-Voorburg’, aldus Peter van Ostaijen.

Foto: Liesbeth Starrenburg geeft oud wethouder Van Ostaijen uitleg over de Stadstuin.  

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.