Tegel eruit – Plant erin!

| Geen reacties

Activiteiten van Groei & Bloei in Leidschendam tijdens de nationale tuinweek van 11 tot 18 juni.

1. Op zaterdag 11 juni wordt gestart met de actie “Tegel eruit plant erin”.
Wanneer u, zaterdag 11 juni tussen 10.00 en 16.30 uur, bij Stadstuin Rusthout of Life&Garden, een tegel inlevert ontvangt u daar twee leuke planten (beschikbaar gesteld door Life&Garden) voor terug. Misschien een begin om uw tuin om te toveren in een groene oase.
Maar het zou nog veel mooier zijn als u een stapje verder gaat en een werkelijke metamorfose in uw tuin of op uw balkon teweeg kunt brengen, door een dicht geplaveid deel om te toveren tot een ware groene oase. U dient daarmee meerdere doelen: een beter leefklimaat voor de fauna in uw tuin, een betere afwatering van hemelwater, en niet in de minste plaats, een kleurrijker uitzicht voor uzelf.

2. Plantjes dag op woensdagmiddag 15 juni
Tijdens de Nationale Tuinweek organiseert Groei & Bloei in samenwerking met de Stichting Vrienden van Rusthout een plantjes dag voor kinderen en volwassenen.
Kruidenplanten kweker Gerard van der Knaap heeft een partij kruidenplanten beschikbaar gesteld welke je op woensdagmiddag 15 juni zelf in een potje kan komen planten. Door dit plantje thuis goed te verzorgen zal het binnen enkele maanden opgroeien tot een volgroeid exemplaar, waarvan je kunt oogsten en de maaltijden heerlijk mee op smaak kan brengen.
Gedurende de gehele middag zullen er voor groot en klein demonstraties zaaien en stekken worden gegeven.
Locatie: Stadstuin Rusthout Noordsingel 3 (tegenover winkelcentrum Leidsenhage) van 13.00 tot 17.00 uur. Deelname is gratis (Tip: Neem een tasje mee om het plantje te vervoeren).

3. Opentuinen dag zaterdag 18 juni.
De Nationale Tuinweek wordt op zaterdag 18 juni afgesloten met een opentuinen dag.
Bij de tuin van Jan en Gonnie Blokland ligt voor iedereen een lijst klaar met de adressen van de deelnemende tuinen in de regio Leidschendam e.o.Locatie: Pelikaanhof 108, 2264 JL Leidschendam van 10.00 tot 16.00 uur.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.