Van groente- en fruitresten tot vruchtbare aarde, start buurtcomposteren in Stadstuin Rusthout

| Geen reacties

Op zaterdag 2 juli opent Stadstuin Rusthout zijn buurtcompostbakkerij. Bewoners uit de omgeving van Stadstuin Rusthout kunnen hun GFT voortaan naar het inzamelpunt bij de ingang van Rusthout brengen. In de moestuin wordt van dit afval dan goede compost gemaakt, die weer gebruikt kan worden als vruchtbare meststof voor de tuin. Zo worden twee vliegen in één klap geslagen: het groenafval kan apart worden ingeleverd en de tuin krijgt er goede compost voor terug.
Speciaal voor de opening maakt een ‘schillenboer’ met de CompostBakkers, zie hier voor meer info, een ronde door de wijk, om bij een aantal haltes het groenafval op te halen. Deze ronde start om 11.00 uur op de parkeerplaats bij tennispark Overdam, nadere info over de route volgt nog.
Om 13.00 uur zal het GFT-inzamelpunt officieel in gebruik worden genomen. Wethouder Floor Kist (duurzaamheid) zal een infobord onthullen, waarop te zien is wat wel en niet op de composthoop mag. Daarna is er een praktische workshop composteren, waarbij het opgehaalde groenafval wordt gebruikt.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.