Workshop ecologisch tuinieren in de wintertijd.

| Geen reacties

Zaterdag 9 november van 13.00-16.00 in het Tuinhuis en de moestuin van Stadstuin Rusthout
Op zoek naar meer kennis over ecologisch tuinieren? Bijvoorbeeld hoe je de moestuin winterklaar maakt? Laat je alle aarde bloot liggen of mulch je met bladeren of compost? Wat kun je nog meer als mulch in de winter gebruiken? Of zaai je groenbemesters? Hoe staat het met je composthoop? Wat valt er nog te oogsten of zelfs te zaaien? Welke werkzaamheden doe je verder in de vroege winter, welke in de late winter? Klaske Montizaan zal eerst wat theorie en verschillende mogelijkheden met de deelnemers bespreken. Daarna ga je in de moestuin van de Stadstuin aan de slag met enkele winterwerkzaamheden, praktijkervaring die je weer in je eigen tuin kunt toepassen.
Klaske is tuincoördinator bij de Stadstuin en actief in de moestuin en bij de minimoestuintjes. Afgelopen jaar heeft zij bij Velt (Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) de opleiding voor lesgever moestuinieren en begeleider samen tuinen gedaan.
Het theorie-examen is met goed gevolg afgelegd. Met deze workshop hoopt zij ook voor de praktijkproef te slagen.
Geef je op via velthaaglanden@kpnmail.nl
Kosten: 6,50 euro voor Velt-leden en 9,50 euro voor niet-leden (vrijwilligers en donateurs van de Stadstuin betalen ook 6,50).

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.