Creatief met steen in de tuin van Stadstuin Rusthout

| Geen reacties

Misschien heeft u het al gezien, ter hoogte van onze kas: een nieuw bouwwerkje van hergebruikte tegels  en dakpannen, met plantjes. Plantjes die op den duur dit bouwwerkje groen zullen bedekken.
Het is het resultaat van de workshop Creatief met steen, die door Jan Blokland van Groei&Bloei werd gegeven in de Stadstuin, in opdracht van de gemeente, op 21 april jl..
Doel van de workshop was tweeledig:
1. Uitleggen waarom het vergroenen van versteende oppervlak noodzakelijk is.
2. Hoe je creatief met overcompleet steenmateriaal iets moois en nuttigs kan maken.
In  Stadstuin Rusthout zijn al enkele kleinschalige voorbeelden van hergebruik van stenen te zien. In een aardbeientoren kan je zien dat aardbeienplanten het prima doen aan de zonzijde van zo’n toren. En in een kruidenspiraal zijn een aantal kruidenplanten aangeplant. In de bovenste lagen vind je de droog minnende kruiden en in de lagere delen staan de planten die liever wat meer vocht rond hun wortels hebben. Nu dus een nieuw voorbeeld van creatief met steen, met diverse rotsplanten. De deelnemers aan de workshop kregen allerlei praktische tips, o.a. hoe je een steen kunt breken zonder gereedschap.

Overigens is er op 9 juni ’s middags weer de kans om in het kader van ‘Steen eruit, plant erin’ bij Stadstuin Rusthout stenen in te leveren- als u er tenminste niet zelf creatief mee aan de slag wilt gaan, in ruil voor leuke planten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.