Crowdfunding

| Geen reacties

Actie voor een nieuw gebouw op Stadstuin Rusthout!
Stadstuin Rusthout heeft al twee jaar geleden het plan opgevat om het bestaande gebouw (de stal) te vernieuwen of er nieuwbouw voor neer te zetten. De keuze is gemaakt voor het laatste, waarbij we zo veel mogelijk het oude bouwwerk respecteren en zo ecologisch en duurzaam mogelijk willen gaan bouwen. Door verwarming is het nieuwe gebouw straks ook in de winter optimaal te gebruiken. We willen het huidige voer- en gereedschapshok bij het hoofdgebouw betrekken en er wordt een nieuw kippen/duivenhok gebouwd.
Van fondsen, gemeente, provincie, en financieringsfondsen, serviceclubs en heel veel scholen en particulieren, hebben we toezeggingen en/of geld ontvangen. In totaal bedraagt dit € 140.000. We hopen een btw-voordeel te behalen van ca. € 20.000. Door de sterk gestegen bouwkosten en een gewenst, iets groter gebouw hebben we nu in totaal € 260.000 nodig.
Dat betekent dat we nog € 100.000 nodig hebben. Omdat we niet langer willen wachten, hebben we besloten om een of meer geldschieters te zoeken voor dit bedrag.
Onze huisbankier (RABO) toont zich bereid om de helft van dit bedrag te financieren.
Wij hebben dus nog € 50.000 nodig om de plannen te realiseren en denken daarbij aan crowdfunding in de vorm van certificaten.
We vragen daarvoor aan geïnteresseerden om ons bedragen tussen de € 1.000 en € 5.000 te willen lenen. Daarvoor krijgt de deelnemer een certificaat, opgesteld door onze notaris, en ontvangt over het bedrag een jaarlijkse rente van 4 % en dat is een stuk hoger dan de hoogste rente op een spaarrekening. Elk jaar wordt  € 5.000 uitgeloot en aan de uitgelote deelnemer terugbetaald. Uiteraard zullen er regelingen zijn voor noodgevallen, e.a. om het basisbedrag vervroegd uit te keren.
Op deze creatieve wijze hopen wij het benodigde totaalbedrag bijeen te krijgen zodat wij nog dit jaar met de bouwwerkzaamheden kunnen beginnen. Volgend voorjaar kunnen onze vele bezoekers dan het gehele jaar genieten van de zo geliefde groene oase in Leidschendam!
Onze penningmeester, Chris Bransz, is graag bereid om nadere informatie te geven en is daarvoor bereikbaar via email info@stadstuinrusthout.nl
Met uw steun zitten we er warmpjes bij deze winter!
Alvast dank voor uw bijdrage en met een hartelijke groet,
namens bestuur en vrijwiligers,
Liesbeth Starrenburg
Voorzitter Vrienden van Rusthout

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.