Wil je meedoen aan de Operatie Steenbreek-estafette?

| Geen reacties

Haal dan nu een steenbreekbordje bij Stadstuin Rusthout, kerf je postcode en huisnummer in het paaltje en zet het bordje  in je vergroende (gevel)tuin. Na een tijdje geef je het bordje door aan je buren die ook hun tuin vergroenen. Samen maak je zo een groene, klimaatbestendige straat. Stuur een foto van je bordje en straat naar de facebookpagina van de gemeente.
Groene tuintjes
Vergoenen, hoe doe je dat? Een paar tegels eruit en wat planten erin. In een middag tover je de voortuin om in een groen plekje. Groene tuinen helpen bovendien om het water vast te houden en geleidelijk af te voeren in de bodem. Hierdoor staan er na een zware regenbui minder plassen op straat. Groen geeft daarnaast koelte en schuilplekken aan dieren zoals vogels en egels. Heb je geen voortuin, dan kun je een rijtje stoeptegels tegen de gevel van je huis weghalen. Voordat je dit doet, moet je eerst de voorwaarden lezen voor het aanleggen van een geveltuintje. Zo moet er altijd voldoende ruimte blijven voor voetgangers. Kijk op www.lv.nl/geveltuin-aanleggen.
Groenere pleinen
Leidschendam-Voorburg  doet actief mee aan Operatie Steenbreek:de gemeente haalt  waar mogelijk tegels weg uit stoepen en pleinen en zet er bomen of planten voor terug. Belangrijk voor een betere afwatering, maar ook om hittestress in warme zomers te voorkomen. Groen draagt bij aan een gezonde en prettige leefomgeving, ook op straat. Met een groen tuintje draag jij ook bij.
Haal ook een steenbreekbordje op bij Stadstuin Rusthout in Leidschendam en zet het in een vergroende voortuin of geveltuin.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.