Nieuwsflits ZOMERWEEK woensdag 28 augustus

| Geen reacties

Nature Escape Room
Oei, dat klinkt spannend! Deze escaperoom is ontwikkeld met als thema natuur & biologie, voor kinderen van 9-13 jaar. Durf jij deze uitdaging aan?
De Nature Escape Room heeft als doel om kinderen op een speelse manier met de natuur bezig te laten zijn. Daarnaast moeten ze goed samenwerken om de puzzels op te lossen en de codes te kraken. Stap voor stap komen ze samen steeds dichter bij de verrassende ontknoping.
Harrie Ozinga, IVN natuurgids en bekend van Naar Buiten Leidschendam-Voorburg en het Techniekmenu (bevordering van wetenschaps- en techniekonderwijs op scholen in de gemeente, zie www.huygenslabs.nl) zal deze activiteit begeleiden.
11.00-13.00 uur, 9-13 jaar, max. 30 kinderen; bijdrage 2 euro p.p.

Bijenhotels maken
De honingbijen hebben bij Stadstuin Rusthout al een prachtige bijenstal met bijenkasten. En hier en daar staan er ook bijenhotels voor de wilde bijen, die graag de bijvriendelijke bloemen in onze bloementuin bezoeken. Maar zelf kun je de wilde bijen in je tuin of op je balkom ook helpen door een bijenhotel op te hangen. Onder leiding van onze imker Leo ga je zelf een bijenhotel maken van een stuk pijp en natuurlijke materialen!
De workshop wordt in 4 rondes gegeven, voor kinderen vanaf 6 jaar: 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur, met steeds max. 5 kinderen per keer. Geef je op om zeker te zijn van een plekje via info@stadstuinrusthout.nlof via de inschrijflijsten op de Stadstuin. Bijdrage 2 euro p.p.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.