Start Groei & Bloei Nationale Tuinweek bij Stadstuin Rusthout

| Geen reacties

Zaterdag 8 juni om 13.00 uur start Groei & Bloei de Nationale tuinweek met de acties “Tegel eruit plant erin”, en de Plantjesmiddag
Tot 16.30 uur kunt u een tegel (één tegel per persoon) inruilen voor 2 planten bij Stadstuin Rusthout.
In een stenen tuin kan hemelwater onvoldoende in de aarde worden opgenomen en verdwijnt via het riool. Met als gevolg een verlaging van het grondwaterpeil, wat slecht is voor onze beplanting. 
Bij heet weer is er dan onvoldoende water om te verdampen en vindt geen verkoeling plaats, waardoor hittestress kan ontstaan. Door de bebouwing en bestrating wordt bij felle regenbuien de wateropvang overbelast. Hoewel het beter is in tuinen niet te veel te bestraten, helpt het al als je hier en daar een tegel uit de bestrating vervangt door een paar planten.
Ook op zaterdag 8 juni van 13.00 tot 16.30 uur organiseert Groei & Bloei een Plantjesdag voor kinderen en volwassenen.
Groei & Bloei zorgt voor plantpotjes, potgrond en een partij kruidenplanten. 
Iedereen mag zelf een paar kruidenplantjes uitzoeken en in een potje planten. Door deze plantjes thuis goed te verzorgen zullen ze binnen enkele maanden opgroeien tot volgroeide exemplaren, waarvan je kunt oogsten en de maaltijden heerlijk mee op smaak kan brengen of een gezond kopje thee kan zetten. 
Tijdens de acties is een plantendokter van Groei & Bloei aanwezig waar u met al uw tuin- en plantenvragen terecht kunt. 
Beide acties worden in samenwerking met de Stichting Vrienden van Rusthout en ondersteuning van de gemeente Leidschendam-Voorburg georganiseerd. Deelname is gratis.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.