Velt-ecotuindagen bij Stadstuin Rusthout 4 en 5 juni 2016

| Geen reacties

Stadstuin Rusthout is een groene oase in de stedelijke omgeving van Leidschendam. Inmiddels wordt de tuin goed bezocht, vooral door (groot)ouders met kinderen.
Kinderen kunnen er heerlijk spelen op het terras, waar de krielkippen rondlopen. Geiten, konijnen en cavia’s kunnen worden geaaid of gevoerd worden. En de recent in gebruik genomen natuurspeeltuin is een groot succes.
Minder bekend is dat de stadstuin ook een ecologisch onderhouden moes-, fruit- en bloementuin heeft. Tuinieren zonder gif is er een vanzelfsprekendheid en een weldaad voor bijen, vlinders, vogels én de mens. In het seizoen is er regelmatig verse groenten en fruit zo van het land verkrijgbaar.
Dat ecologisch tuinieren nog niet overal logisch is, blijkt wel uit de discussie in politiek en pers over glyfosaat de laatste maanden. Stadstuin Rusthout is lid van Velt – de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren. Velt toont al meer dan veertig jaar dat pesticiden niet nodig zijn en lanceert dit jaar de campagne 2020pesticidevrij . Tijdens de Velt-ecotuindagen kan je zien hoe het anders kan.
Op 4 en 5 juni doet stadstuin Rusthout mee aan de Velt ecotuindagen. Zowel voor de moestuin als de siertuin zijn er voor de bezoekers tal van preventieve tips voorhanden om ongewenste plantengroei te vermijden. Maar ook met nuttige en minder nuttige beestjes weet Velt wel raad, zonder de hulp van pesticiden in te roepen.
Het is ook gewoon leuk en leerzaam om de tuin te komen bekijken! Vrijwilligers van de stadstuin zullen beide dagen om 11.30 en 14.30 uur een rondleiding geven. Zondag 5 juni is er een informatie- en boekenstand van Velt aanwezig.
Velt
Praktisch:

  • Stadstuin Rusthout, Noordsingel 3 Leidschendam
  • Programma: Open en vrij toegankelijk van 11.00-17.00 uur. Te zien zijn onder andere een  ecologische moestuin, fruitallee en bloementuin, aardbeientoren, kruidenspiraal. Rondleidingen door tuinvrijwilligers om 11.30 en 14.30 uur. Tips voor ecologisch tuinieren. Zondag informatie- en boekenstand van Velt aanwezig.
  • Voor meer informatie kunt u zich wenden tot : Klaske Montizaan, coördinator tuin van stadstuin Rusthout. E-mail: klaske@hartvoorvoeding.nl tel. 06-22845301

Een overzicht van alle tuinen vindt u op www.velt.nu.

Meer informatie over de campagne 2020pesticidevrij vind u op www.2020pesticidevrij.nu. (online vanaf 18 mei)

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.